دسته‌بندی نشده

چگونه دردهای مفصلی را در خانه درمان کنیم؟

درمان درد مفصلی

ابتلا به دردهای مفصلی این روزها همه‌گیر شده و فقط مختص افراد سالمند نیست. آمارها نشان می‌دهد آمار ابتلا به دردهای مفصلی در میان جوانان هم افزایش یافته است. اما علت بروز دردهای مفصلی چیست و برای درمان دردهای مفصلی باید چه کرد؟ 

در ابتدا لازم است بررسی کنیم که دردی که شما در بدن خود حس می‌کنید آیا جزو دردهای مفصلی طبقه‌بندی می‌شود یا نه. اگر جواب سوال اول مثبت باشد، در قدم دوم باید بررسی کنیم که شما به کدام یک از دردهای مفصلی دچار هستید و بهترین راه برای درمان درد مفاصل شما چیست؟ 

کدام دردها نشانه درد مفصل است؟ 

مفاصل در نقاطی از بدن قرار دارد که استخوان‌ها به هم می‌رسد و به بدن شما اجازه حرکت می‌دهد. با این حساب مفاصل بدن در قسمت زانوها، آرنج، مچ پا، انگشتان دست، شانه و لگن وجود دارد. اگر شما در هر کدام از این قسمت‌ها احساس درد و ناراحتی داشته باشید به این معناست که دچار دردهای مفصلی شده‌اید و باید تا دیر نشده برای درمان آن اقدام کنید. درد مفصل شامل ناراحتی، درد یا التهاب در بخش‌های مختلف مفصل از غضروف گرفته تا استخوان، رباط‌ها، تاندون‌ها یا عضلات است.  

این درد می‌تواند یک درد گنگ و مبهم و یا تیرکشنده و شدید باشد. میزان درد به میزان آسیب مفاصل شما بستگی دارد و برای هر نوعی از این درد، درمانی را می‌توان پیشنهاد کرد. از مصرف گیاهان دارویی که ترمیم‌کننده مفاصل شماست تا ورزش و یا مراجعه به پزشک و مصرف داروهای دیگر. 

اما نکته‌ای که درباره دردهای مفصلی باید به آن توجه کرد این است که این دردها فقط به سراغ افراد سالمند و میانسال نمی‌آید. گزارش‌ها و تحقیقات جدید نشان می‌دهد ابتلا به دردهای مفصلی به زیر سن 20 سال هم رسیده و جوانان هم این روزهای یکی از مبتلایان جدی به این بیماری‌ها هستند. مساله مهم این است که بیماری‌های مرتبط با مفصل نوعی بیماری پیش‌رونده و مزمن است که در طول زمان تشدید می‌شود. به همین دلیل بهترین راه مقابله با این بیماری این است که اگر این بیماری در مراحل اولیه است، از طرق مختلف آن را درمان کرد؛ یا با مصرف داروهای گیاهی و یا با انجام ورزش‌های مختلف. اما اگر درد شما شدید است و بیماری پیشرفت کرده، معطل نکنید و در کنار درمان‌های گیاهی، به پزشک مراجعه کنید. 

درمان خانگی دردهای مفصلی 

برخی از افراد بیش از دیگران در معرض بیماری‌های مفصلی قرار دارند. مثلا زنان بیشتر از مردان به دردهای مفصلی دچار می‌شوند و این ابتلا بعد از زایمان و یا رسیدن به دوران یائسگی افزایش پیدا می‌کند. مفاصل افرادی که وزن بالایی دارند بیشتر در معرض آسیب و بیماری قرار می‌گیرد. از طرف دیگر هر چقدر سن افراد افزایش پیدا می‌کند، آنها بیشتر از گذشته در معرض ابتلا به دردهای مفصلی و از جمله آرتروز قراتر می‌گیرند. 

اینجاست که می‌توان به این افراد پیشنهاد کرد که قبل از ابتلا به این بیماری و یا به محض بروز اولین نشانه‌های آن، درمان‌های خانگی را شروع کنند. 

بخش مهمی از درمان خانگی دردهای مفصلی، به تغییر سبک زندگی شما بر می‌گردد. اولین کار این است که فعالیت بدنی منظم و پیوسته‌ای داشته باشید. اصولا افراد به محض ورود به میان‌سالی و سالمندی دچار انواع درد مفاصل می‌شوند و این درد در سنین بالا به آرتروز شدید در نواحی مختلف بدن منجر می‌شود و عملکرد طبیعی افراد را مختل می‌کند. پس لازم است که در هر سنی که هستید، فعالیت بدنی منظمی داشته باشید. منظور از فعالیت بدنی انجام کارهای سنگین روزانه نیست. برعکس، منظور این است که روزانه یک ساعت پیاده‌روی کنید و حرکات کششی سبک انجام دهید. راهکار دیگر پیاده‌روی در آب و یا شناست. این ورزش‌ها به شما از دو جهت کمک می‌کند؛ اول اینکه تحرک بدنتان را بالا ببرید و دوم اینکه وزنتان را در یک حد متعادل و ایده‌آل حفظ کنید. چون چاقی و افزایش وزن خودش یکی از علل افزایش دردهای مفصلی و ساییدگی مفاصل است. با کاهش وزن، دردهای شما به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

مواد غذایی مناسب برای مفاصل 

یک راهکار ساده و البته پیشگیرانه برای درمان دردهای مفصل و آرتروز این است که در تغذیه خود تغییرات کوچکی ایجاد کنید و برخی از مواد غذایی و ادویه‌ها را بیشتر از گذشته مصرف کنید. لیست زیر شامل مواد غذایی است که برای غضروف‌سازی و ترمیم مفاصل به شما کمک می‌کند: 

  1. سیر و سبزیجات ریشه‌ای 
  2. انواع ماهی 
  3. روغن زیتون 
  4. دانه‌ها و مغزهایی مانند گردو و بادام و دانه چیا 
  5. عدس، لوبیا و انواه حبوبات 
  6. انواع ادویه به خصوص زردچوبه 
  7. انواع غلات

درمان درد مفصلی با دارو های گیاهی

در کنار درمان‌های مختلفی که برای درمان دردهای مفصلی پیشنهاد می‌شود، درمان با کمک داروهای گیاهی بسیار توصیه می‌شود. یکی از داروهای گیاهی موثر برای درمان دردهای مفصلی قرص جوینت پی آر  (Joint PR) است. قرص جوینت آر یک داروی گیاهی است که افراد دارای مشکلات مفصل می‌توانند بدون مراجعه به پزشک هم آن را مصرف کنند. 

این داروی گیاهی، یک داروی مکمل است که هم باعث تسکین درد استخوان و مفاصل می‌شود و هم به ترمیم غضروف و مفاصل کمک می‌کند. 

ترکیبات داروی جوینت پی آر چیست و آیا مصرف آن بدون مجوز پزشک ممکن است؟

 قرص جوینت پی آر یک داروی کاملا گیاهی است و مواد به کار رفته در آن، همان مواد و ویتامین‌هایی است که مفاصل شما برای حرکت نرم و روان به آن نیاز دارد. در تهیه این دارو، هیچ ماده شیمیایی به کار نرفته و مصرف آن هم برای مبتلایان به دردهای مفصلی توصیه می‌شود و هم برای افرادی که در آستانه میانسالی قرار دارند. چون مواد به کار رفته در این قرص غضروف و مفاصل آسیب‌دیده و تحلیل رفته شما را بازیابی می‌کند و یا مانع تحلیل رفتن مفاصل شما می‌شود. 

یکی از مهم‌ترین ترکیبات این دارو، گلوکزامین سولفات است. این ماده به صورت طبیعی در بدن وجود دارد و وظیفه آن جذب آب به درون مفصل جهت نرم‌سازی حرکت آن است. همچین این ماده موجب کاهش التهاب مفصل می‌شود و مفاصل آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند. مصرف این ماده در بسیاری از افراد موجب بهبودی کامل درد مفصلی و در برخی دیگر موجب کاهش درد و جلوگیری از تخریب بیشتر مفاصل می‌شود. 

ماده دیگری که در این داروی گیاهی وجود دارد MSM است؛ ترکیبی از گوگرد ارگانیک که در بافت‌های زنده وجود دارد و مواد سمی سلول‌ها را از بین می‌برد و موجب کاهش درد و التهاب و حفظ سلامت استخوان‌ها و مفاصل می‌شود. 

ماده دیگر موجود در قرص جوینت آر ایکس انرکس ویتامین C است. زمانی که بدن شما قادر به تامین ویتامین سی مورد نیاز خود نیست، باید این ماده را از بیرون تامین کند. ویتامین C جذب روی و آهن را افزایش می‌دهد و به ترمیم زخم کمک می‌کند. ترکیب ویتامین C با MSM  اثرات درمانی بیشتری در کاهش درد و تورم داشته و به بهبود کارایی مفاصل کمک می‌کند. 

یک نکته مهم درباره دردهای مفصلی این است که داروهای پیشنهادی از جمله داروی جوینت پی آر، نوعی درمان مکمل است و می‌تواند از ابتلای شما به دردهای مفصلی جلوگیری کند و یا اگر به این بیماری دچار شده‌اید از شدت آن کم و روند بهبود شما را تسریع کند. اما پیشنهاد می‌شود که در صورت داشتن درد در هر کدام از مفاصل خود، حتما به پزشک مراجعه کنید و در کنار روش‌های درمانی تجویزی، استفاده از داروهای مکمل را هم ادامه دهید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *