دسته‌بندی نشده

بهترین درمان برای زانو درد چیست؟

بهترین درمان زانو درد

درد در ناحیه پا و یا بهتر بگوییم درد زانو یکی از بیماری‌های شایع در میان افراد مختلف از جمله افراد سالمند است. اما علت درد زانو چیست و بهترین درمان زانو درد کدام است؟

هر عاملی می‌تواند منجر به درد در ناحیه زانو شود. اولین نکته‌ای که شما باید به آن توجه کنید این است که دقت کنید آیا این درد موقتی است و چند روزی است به سراغ شما آمده و یا تبدیل به یک درد مزمن شده و مدت‌هاست همراه شماست.

درد موقتی زانو زمانی به سراغ شما می‌آید که حرکت بدنی سنگین انجام داده‌اید، کوه‌نوردی یا ورزش سنگین داشته‌اید و یا زانوی شما با مانعی برخورد کرده است. برای درمان این نوع از زانو درد چند روزی صبر کنید و به بدن خود استراحت بدهید، تمرین کششی انجام دهید، دوش آب گرم بگیرید و از کمپرس آب سرد و گرم استفاده کنید.

اما اگر این درد در بدن شما ماندگار شد، حتما آن را جدی بگیرید. چون یا ممکن است مفاصل شما آسیب جدی دیده باشد یا اینکه ممکن است این درد نشان‌دهنده شروع دردهای مفصلی در بدن باشد. مشکلی که اگر پیگیری نشود، می‌تواند در میان‌مدت حرکت و زندگی شما را مختل کند. برای درمان درد مزمن زانو حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی بیشتر در معرض درد زانو هستند؟

اگر از افرادی که به صورت موقتی دچار زانودرد شده‌اند، بگذریم، برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد درد زانو هستند.

  1. اولین گروه افراد دارای اضافه وزن هستند. گزارش‌ها نشان می‌دهد به ازای هر نیم کیلو گرم اضافه وزن، زانو باید دو کیلو فشار اضافی را هنگام راه رفتن تحمل کند. یعنی اگر فردی 5 کیلو اضافه وزن داشته باشد زانوی او هنگام راه رفتن 20 کیلو وزن اضافه را تحمل می‌کند. پس کاهش وزن اولین راهکار برای رهایی از درد زانو و اولین قدم برای درمان است.

این گروه برای درمان باید رژیم غذایی و سبک زندگی خود را تغییر دهند. داشتن رژیم لاغری و مصرف غذاهای کم‌کالری می‌تواند برای این افراد موثر باشد. اما احتمالا یکی از بهترین راه‌ها برای این افراد پیاده‌وری است. اما نه پیاده‌روی در هر جایی و هر سطحی. بهترین مسیر پیاده‌وری برای افراد دارای زانو درد، پیاده‌روی در سطوح صاف و هموار است. این افراد به هیچ‌عنوان نباید در مسیرهای دارای شیب راهپیمایی کنند. چون این راهپیمایی به مفاصل آنها آسیب جدی وارد می‌‌کند.

  • گروه دومی که به شدت مستعد درد زانو هستند، افرادی‌اند که در دوره میانسالی و یا سالمندی قرار دارند. اگر نگاهی به اطرافیان خود بیندازید، اکثریت آنها نوعی از درد زانو را تجربه می‌کنند. این درد ممکن است درد ممکن است هنگام راه رفتن و نشست و برخاست خود را نشان دهد و یا هنگام باز و بسته کردن زانو به سراغ افراد بیاید. در برخی از افراد هم این علائم خود را به شکل صدا دادن در هنگام حرکت دادن زانو نشان می‌دهد. درد زانو در دوره میانسالی و سالمندی نگران‌کننده است و اولین توصیه به این افراد این است که در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند. چون ممکن است زانو درد آنها از مراحل اولیه گذشته باشد و به آرتروز تبدیل شده باشد.

احتمالا اولین توصیه پزشک به این گروه، کاهش وزن، انجام منظم ورزش‌های سبک و روزانه و مصرف دارو باشد. در صورتی که فرد به آرتروز دچار شده و یا مفاصل و غضروفش دچار مشکل شده باشد، درمان کمی سخت می‌شود. اما مراجعه به پزشک، تغییر سبک زندگی و مصرف مداوم داروها می‌تواند مانع از تشدید بیماری باشد و حداقل جلوی رشد بیماری را بگیرد.

چه کنیم که به زانو درد مبتلا نشویم؟

عمده مطالب پزشکی مربوط به زمان‌هایی است که افراد به بیماری دچار شده‌اند. اکثر نسخه‌های درمانی برای بیماران و مبتلایان به زانو درد و یا آرتروز پیچیده می‌شود. اما اگر یک قدم به عقب برگردیم، شاید بتوانیم مانع زانو درد و ابتلا به آرتروز شویم.

گام‌هایی که برای این کار باید برداریم، ساده است. اولین قدم این است که بررسی کنیم که چرا افراد به خصوص در سنین بالا دچار درد در مفاصل خود به خصوص درد زانو می‌شوند. مفاصل زمانی دچار مشکل می‌شود که یا در اثر کار زیاد مستهلک و ساییده شده باشد و یا زمانی که ماده غضروفی میان مفاصل از بین برود و بدن نتواند این مایع را جایگزین کند. در طول سال‌ها کار مدوام، مفاصل افراد مستهلک می‌شود و در اکثر موارد بدن توان ترمیم مفاصل و غضروف‌های آسیب‌دیده را ندارد. در نتیجه یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری از ابتلا به زانو درد این است که به بدن کمک کنیم تا غضروف‌ها را بازسازی کند و مانع سایش و آسیب‌دیدگی مفاصل شود.

برای این کار، پزشکان، مصرف قرص جوینت پی‌آر (Joint PR ) را پیشنهاد می‌کنند. یک داروی گیاهی که برای درمان دردهای مفصلی موثر است و چون کاملا گیاهی است می‌تواند مانع بروز درد در مفاصل بدن از جمله زانوها شود. مواد به کار رفته در این داروی گیاهی همان مواد و ویتامین‌هایی است که غضروف و مفاصل آسیب‌دیده و تحلیل رفته را بازیابی می‌کند و یا مانع تحلیل رفتن مفاصل می‌شود.

مواد تشکیل دهنده این دارو، گلوکزامین سولفات، MSM و ویتامین C است که هر کدام از این مواد یکی از مواد مورد نیاز غضروف‌ها و مفاصل را تامین می‌کند.

در نتیجه یکی از راه‌های پیشگیرانه برای جلوگیری در دردهای مفصلی، استفاده از قرص‌های مکمل است. بهتر است این داروی گیاهی را قبل از ابتلا به درد مصرف کنید.

کاهش وزن، ورزش منظم و سبک، پیاده‌روی و رعایت نکات تغذیه‌ای از دیگر مواردی است که می‌توان با کمک آنها مانع درد مفاصل و زانو درد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *